Бургас, Драгоман, Павликени, Златоград, Столична община, Смядово, Габрово и Самоков са победителите

...
Бургас, Драгоман, Павликени, Златоград, Столична община, Смядово, Габрово и Самоков са победителите
Коментари Харесай

8 победители във второто издание на конкурса ЕКООБЩИНА

Бургас, Драгоман, Павликени, Златоград, Столична община, Смядово, Габрово и Самоков  са спечелилите във второто издание на 
конкурс „ ЕКООБЩИНА “. Инициативата се провежда от посолството на Република Франция в България и има за цел да отличи общините с най-хубави практики в региона на устойчивото развиване.

В надпреврата тази година участие взеха 37 общини, които подадоха повече от 50 кандидатури в четирите категории:„ Устойчиво ръководство на водите ”, „ Устойчиво ръководство на отпадъците “, „ Енергийна успеваемост на постройките “ и „ Устойчива подвижност ”. Експертно жури селектира кандидатурите, а спечелилите бяха оповестени и наградени на официална гала. Най-оспорвана и с най-вече подадени кандидатури се оказа категорията за стабилно ръководство на отпадъците, стана ясно при оповестяването на резултатите от тазгодишното издание на състезанието.

Този конкурс илюстрира отличното равнище на българо-френските двустранни връзки, откроени с визитата на президента Еманюел Макрон в България през месец август тази година, както и добрите  практики на българските общини в региона на устойчивото развиване “, съобщи в приветствието си към гостите домакинът на събитието, френският дипломат у нас Ерик Льобедел. 

Ето и спечелилите в „ ЕКООБЩИНА “ 2017 са:

Категория „ Устойчиво ръководство на водите “
Община Драгоман – победител в категорията с население под 10 000 жителиОбщина Павликени – победител в категорията с население над 10 000 поданици
Категория „ Устойчиво ръководство на отпадъците “
Община Златоград – победител в категорията с население под 40 000 жителиСтолична община – победител в категорията с население над 40 000 поданици
Категория „ Енергийна успеваемост на постройките “
Община Смядово – победител в категорията с население под 40 000 жителиОбщина Габрово – победител в категорията с население над 40 000 поданици
Категория „ Устойчива подвижност “
Община Самоков – победител в категорията с население под 40 000 жителиОбщина Бургас – победител в категорията с население над 40 000 поданици.
Лауреатите бяха наградени от дипломат Льобедел, както и от представители на корпоративните сътрудници на „ ЕКООБЩИНА “ 2017.  Награди връчиха и Нено Димов, министър на околната среда и водите и Деница Николова, зам.-министър на районното развиване и благоустройството. Двете министерства са съществени сътрудници на самодейността. Специалните награди за спечелилите са  образователно пътешестване във Франция за двама представители на общината , обезпечени от Министерството на районното развиване и благоустройството и от Министерството на околната среда и водите, посредством оперативните стратегии „ Околна среда “ и „ Региони в напредък “.

В третото издание на конкурса „ ЕКООБЩИНА “, което ще се организира следващата година, уредниците от Френското посолство плануват въвеждането на нови категории, които да оценят дейностите за възстановяване метода на живот на хората в градовете и насърчаването на спорта за всички.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР